Dream Big

Dream big.


Dat is een van mijn favoriete oefeningen die ik geef tijdens een loopbaantraject. Wat wil je echt? Los van al de traditionele paden, van wat je omgeving of "de maatschappij" van je verwacht. Wat is je droom?

Dat is vaak moeilijk. De eerste keer dat ik deze oefening deed, dan kwam er in eerste instantie gewoon niets. Mijn blad bleef blanco. Ik stond perplex. Dat kan toch niet, dat - wanneer alle opties openstaan - ik geen idee heb wat ik zou willen doen?

We hebben vaak geen tijd om daarover na te denken. En we gaan al te vaak onmiddellijk naar die realistische laag. En daar schuilt het gevaar.

Tussen de realiteit en je grootse dromen schuilt er een zeer interessante zone. Als we continu in onze safe space blijven zitten, en altijd luisteren naar die "ja, maar" in ons hoofd, dan gaan we die interessante zone nooit verkennen.

Je grootse dromen lijken misschien te hoog gegrepen. Het is ook niet altijd de bedoeling om die uiteindelijk te realiseren. Maar alleen al de oefening doen, geeft zo'n waardevolle info. En is vaak een basis die richting kan bieden. Die je aanzet om uit je comfortzone te stappen en te groeien.

Het is een spier die je kan trainen. Af en toe aan de tekentafel gaan zitten en nadenken over je grootse dromen. En vervolgens welke (kleine) stapjes je kan nemen om in die richting te evolueren.

Previous
Previous

Geen routine aub!