Help! Ben ik een jobhopper?

“Ik ben een johbopper.” “Ik ben steeds zoekende.” “Ik voel me stuurloos.”

Je bent je job of takenpakket beu. Je komt slecht gezind thuis na een werkdag en beseft dat je opnieuw in een sleur terechtgekomen bent. De uitdaging is weg, en je werk begint routineus aan te voelen.
Dat is het moment waarop veel mensen beginnen verlangen naar iets nieuws, een nieuwe job, een nieuwe uitdaging.

En toch merk ik dat veel mensen op dat moment niet luisteren naar hun intuïtie. Ze zijn bang om als jobhopper gezien te worden op de arbeidsmarkt. Of ze hebben het gevoel te moeten volhouden. En dat is begrijpelijk. Want binnen bedrijven wordt effectief nog vaak waarde gehecht aan een stabiel CV.

Ik zie echter ook het omgekeerde gebeuren. Naast loopbaancoach, help ik bedrijven ook het juiste talent aan te trekken. En in praktijk heb ik al gemerkt dat kandidaten die in verschillende omgevingen gewerkt hebben, vaak een streepje voor hebben op personen die heel hun carrière in één domein of bedrijf gewerkt hebben.

Ik wil je dus graag uitnodigen om het eens andersom te bekijken. Laat die angst voor “jobhoppen” eens voor wat het is. Je houdt gewoon niet van routine. Niet van routine houden is niet erg. Je wordt enthousiast van nieuwe uitdagingen. Elke keer ga je op zoek naar nieuwe manieren om die uitdagingen tot een goed einde te brengen. Maar eenmaal het op weg is, dan begint de routine naar boven te komen. Dan is het tijd om aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

Dat durven omarmen gaat een bevrijding zijn. Het niet zien als zoeken. Het zien als bewaken van datgene waar jij energie van krijgt in je leven.

Wil dit zeggen dat je bij de kleinste tegenslag je ontslag moet indienen om een nieuwe ervaring op te kunnen doen? Neen, natuurlijk niet.

Ik wil je wél aanmoedigen om te leren luisteren naar je intuïtie, naar je verlangen naar afwisseling en uitdaging. Zodat je je carrière kan vormgeven op een manier die bij je past.

Previous
Previous

Hoe even afstand nemen tijdens de zomer me tot mooie inzichten bracht

Next
Next

Geen routine aub!