Hoe even afstand nemen tijdens de zomer me tot mooie inzichten bracht

Ik heb meer dan een maand verlof genomen deze zomer. In het begin was ik bijna beschaamd om dit te zeggen. Maar naarmate mijn vakantie vorderde, voelde ik steeds meer dat dit me echt deugd deed.

Totaal deconnecteren. Geen strak tijdsschema, ook niet voor de kinderen. Veel tijd samen doorbrengen, met ons gezin, met familie en vrienden. Ik heb er intens van genoten.

En door niet met mijn werk bezig te zijn, door alles eens los te laten, kwamen er ook een paar inzichten. Over mijn eigen dromen, waarden en professionele doelen. Ik deel deze graag met jou.


Zomers inzicht 1: Uit mijn comfortzone stappen, loont.

Afgelopen jaar ben ik serieus uit mijn comfortzone getreden.
Om van mijn coachingbedrijf een succes te maken, is het natuurlijk belangrijk dat de buitenwereld op de hoogte is van hetgeen ik doe en waarvoor ik sta. Ik heb me daarvoor heel erg zichtbaar moeten maken. Online.

Via zowel LinkedIn als Instagram ben ik op regelmatige basis beginnen posten. Beginnen delen wat er in mij leeft, waar ik in geloof, waar ik voel dat ik het verschil kan maken voor (potentiële) klanten.

En ik kan je zeggen, dat was in het begin serieus uit mijn comfortzone treden. Bij de eerste posts die ik deed (nog meer op LinkedIn dan op Instagram) lag ik letterlijk wakker van gedachten als "wat gaan ze niet denken van die post", "wie ben ik om dit te claimen", "ben ik wel ervaren genoeg om au serieux genomen te worden".

Geleidelijk aan merkte ik dat ik dat meer en meer los kon laten. En ik begon er zelfs plezier in te krijgen. Ik heb ook het plezier van schrijven herontdekt.

En nu, enkele maanden nadat ik gestart ben met me online zichtbaar te maken, merk ik dat ik er ook echt de vruchten van pluk. Al de coachingplekjes in mijn agenda geraken steeds sneller volgeboekt. Dat is zo'n heerlijk gevoel!

Uit je comfortzone treden is altijd zo spannend in het begin, en toch loont het altijd, zelf al duurt het soms eventjes eer je de vruchten ervan plukt.

 

Zomers inzicht 2: Ik vond de manier om twijfel weg te nemen bij carrièrekeuzes

 Ik slaag er in om de vicieuze cirkel van twijfel in mijn hoofd bij loopbaankeuzes te doorbreken


Vlak voor mijn verlof is er een nieuwe opportuniteit op mijn pad gekomen. Of beter gezegd, ik heb die opportuniteit zelf gecreëerd, door actief een kans achterna te jagen als die zich voordeed. (later meer details daarover)

Het is voor mij een stretch, uit mijn comfortzone. Ik had kunnen blijven twijfelen als de kans zich voordeed, maar dat deed ik niet. Ik ging ervoor, all in.

Tijdens mijn verlof speelde de twijfel af en toe op. Is dit wel een juiste keuze? Ga ik dat wel kunnen? De usual gedachten bij een stap die je neemt uit je comfortzone. Vroeger had ik blijven twijfelen en tobben.

Nu Niet.

En weet je wat het verschil heeft gemaakt?

Ik ken mijn talenten. Ik heb goed zicht op wat me energie geeft.

Het geeft me energie om mensen te verbinden, te inspireren, mee te trekken in een verhaal en te doen groeien. En dat zorgde er elke keer voor dat ik wist: ok, de keuze die ik maak, is de juiste.

De juiste voor de rest van mijn leven?
Geen idee. Maar wel de juiste voor nu.

Die gedachte heeft me zoveel rust gegeven, ook tijdens mijn verlof.

Goud waard.

 

Zomers inzicht 3: Afstand nemen, brengt me weer dichter bij mijn eigen koers

Bij de opstart van mijn bedrijf, was het mijn droom om toe te werken naar een semi-online bedrijf. Ik wilde geleidelijk aan toewerken naar online inkomstenstromen. Naar het voorbeeld van sommige instagram ondernemers, geef ik toe.

Door afstand te nemen deze zomer begon ik te voelen dat dit een druk op mij legt, en eigenlijk niet echt aanvoelt als dat wat ik wil.

Ik wil niet continu online aanwezig zijn. Als ik vakantie neem bijvoorbeeld, heb ik echt die nood niet. Voor mij voelt het alleen goed wanneer het automatisch uit mij stroomt. Niet "omdat het moet".

Eén richting uitgaan, voelt voor mij beperkend aan. Ik vind het oprecht leuk om verschillende zaken te kunnen combineren. Om bezig te zijn met coaching, en daarnaast andere zaken op te zetten, andere samenwerkingen aan te gaan.

Verschillende inkomstenstromen, verschillende soorten uitdagingen en groei. En de ene al wat uitdagender dan de andere.
Op die manier blijft het voor mij in balans.
Op vlak van work-life en op vlak van inkomen.

Iedereen surft op zijn manier, iedereen vaart zijn eigen koers. 🏄‍♀️

Even afstand nemen brengt me weer dichter bij mijn eigen stijl.

Het was een reminder om mijn eigen golven te surfen, niet die van een ander. 💙

Previous
Previous

Wat een Inspirerende week!

Next
Next

Help! Ben ik een jobhopper?