Stap per stap naar een leven met meer vrijheid

Vrijheid is een zeer groot verlangen dat ik al heel mijn leven voel.

En in het vormgeven van mijn werkleven is dat één van mijn belangrijkste drijfveren. Ik heb een heel duidelijk beeld hoe ik graag zou willen dat mijn werkweek eruit ziet. En daar werk ik naartoe. Zowel qua inhoudelijk takenpakket, als qua uurrooster.

Eén van de zaken die ik mezelf heb voorgenomen, is tijdens schoolvakanties zoveel mogelijk tijd kunnen doorbrengen met de kinderen. Dat deed me een tijd geleden beslissen om de herfstvakantie te blokkeren in mijn agenda. Heel de week.

Nu we zo ver zijn, voel ik dat de twijfel toeslaat. Ik heb zoveel plannen die ik wil waarmaken voor Camina. En het feit dat ik dat ook zo graag doe, zorgt ervoor dat ik daar echt aan zou kunnen blijven doorwerken.

Zou ik toch niet beter werken deze week, vraag ik me dan af. Of een halve week misschien?

Wat me dan helpt is terugkijken naar mijn dromen die ik voor mezelf heb opgeschreven, en de doelen die ik daaraan gekoppeld heb. En dan weet ik weer wat me te doen staat.

Een duidelijk zicht hebben op mijn dromen, helpt me nu in het kiezen voor quality-time met mijn gezin. We brengen samen de herfstvakantie door aan de zee. En het helpt me ook heel erg in het maken van professionele keuzes. Daardoor durf ik veel makkelijker stappen te zetten uit mijn comfortzone, omdat ik weet dat ze mij in de richting brengen die ik voor ogen heb.

Ik merk bij mijn klanten dat er ook in hen veel dromen leven. En dat die dromen in het dagelijks leven vaak worden afgewimpeld als onrealistisch.

Want zeg nu zelf, alle schoolvakanties verlof nemen, zoiets valt toch niet te rijmen met een interessante carrière? 

Misschien niet. Maar misschien wel!
Het zorgt er voor mij alvast wel voor dat ik zeer bewuste keuzes maak, die me steeds meer in staat stellen om zelf mijn agenda te bepalen. En zo evolueer ik jaar na jaar naar een leven met meer vrijheid.

Heb jij zicht op jouw dromen? En welke stappen je te nemen hebt om deze te kunnen realiseren? 

In december organiseer ik een Live Workshop "Droom met Durf" waar we in kleine groep met je dromen aan de slag gaan. We gaan ze super concreet maken, en een actieplan uitwerken zodat je ze ook stap per stap gaat waarmaken.

Alle informatie kan je hier vinden. Contacteer me zeker voor een vrijblijvend gesprek als je eens wilt sparren om te zien of dit een workshop voor jou kan zijn.


Previous
Previous

Hoe ik het in 2024 over een andere boeg gooi

Next
Next

Ontdek waarom ik zelfstandige werd