Ontdek waarom ik zelfstandige werd

Ik herinner me nog heel goed het moment waarop ik besliste om zelfstandige te worden. Het was een droom die ik al had sinds mijn studies, en toch was het er nog nooit van gekomen.

Ik werkte op dat moment al een hele tijd voor dezelfde werkgever. Ik was vanuit een HR-rol doorgegroeid naar een sales functie. Ik kreeg de kans om veel nieuwe omgevingen te leren kennen, me vaak te verplaatsen en steeds meer verantwoordelijkheid te dragen. Maar ik voelde dat alles wat me in het begin echt een boost gaf, me na verloop van tijd koud liet. Ik voelde geen uitdaging meer, ik kreeg ook geen energie meer van mijn werk. Ik zat vast. Of zo voelde het toch aan. Hoewel ik een hoge werkdruk had, verveelde ik me eigenlijk steendood: dan kruip ik in mijn schelp, vertoon ik extreem uitstelgedrag en kom ik redelijk futloos thuis na een werkdag. Ik wilde iets anders, maar wist niet wat.

Tot ik een opleiding volgde. Een coach opleiding. En ik voelde: waw, dit is het! Dit is totaal uit mijn comfortzone, en toch geeft het me zoveel energie! Ik voelde na een hele lange tijd weer een vuur branden. Die drive, die boost die ik kwijt was.

En dan ging de bal aan het rollen. Ik kwam tot het besef dat ik al veel te lange tijd niets meer gedaan had dat me uit mijn comfortzone haalde. En dat dat net hetgene was wat ik nodig had! Ik, met mijn hoge nood aan variatie en zo’n breed interesseveld, hoe had ik mezelf zo lang in dat vakje kunnen blijven duwen? Nieuwe ervaringen, nieuwe uitdagingen, experimenteren, dat was wat ik nodig had.

En zo geschiedde. Ik heb mijn ontslag ingediend, en beslist dat ik freelancer zou worden. Ik ben freelance opdrachten gaan zoeken, die in mijn comfortzone zaten. Daar had ik mijn strepen verdiend, en kon ik makkelijk opdrachten vinden. En daarnaast had ik plots een eigen speelveld gecreëerd. Waar ik kon experimenteren, nieuwe zaken opstarten, mijn honger naar kennis stillen door opleidingen te volgen.

En zo zag uiteindelijk Camina het licht. Mijn loopbaancoachingbedrijf waarin ik generalisten begeleid naar meer rust, helderheid en drive in hun leven. Ik inspireer hen om echt te durven kiezen voor een pad dat bij hen past.

Zin om kennis te maken? Boek dan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Previous
Previous

Stap per stap naar een leven met meer vrijheid

Next
Next

Wat een Inspirerende week!